perjantai 5. heinäkuuta 2019

Juhannusbruschettat

Tässä ne pari bruschettareseptiä juhannukselta.


1. Artisokkatahnaa ja parmakinkkua, ruotsalaisesta ruokalehdestä otettu resepti:



  • purkki latva-artisokan sydämiä
  • nippu basilikaa
  • valkosipulin kynsi
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoista balsamicoviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria
Siivilöi artisokka ja muusaa sauvasekoittimella. Silppua basilikan lehdet (säästä muutama koristeeksi) ja valkosipuli. Lisää basilika, valkosipuli ja oliiviöljy artisokan joukkoon ja sekoita sauvasekoittimella sileäksi.  Mausta suolalla ja mustapippurilla. 


Tämä oli niin hyvää että jämät syötiin leivän päällä seuraavana päivänä mm aamiaisella.



Leivän siivut sivelin oliiviöljyllä ja paahdoin 225 asteisessa uunissa viitisen minuuttia. Jäähtyneiden siivujen päälle sitten tahnaa, parmakinkkua ja tuoretta basilikaa.

2. Mansikkaa ja vuohenjuustoa, ei varsinaista reseptiä, klassikkoyhdistelmä:


Paahdetun leivän päälle pehmeää vuohenjuustoa, mansikkasiivuja, balsamicosiirappia ja tuoretta minttua.

Maukkaita molemmat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti