sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Marinoidut ja paahdetut porkkanat

Tein tätä joskus vuosia sitten ja olin varma että löytyy myös täältä Villa Sandista. Tosin en sitä koskaan löytänyt kun olen ajatellut tehdä uudemman kerra. Nyt sitten joskus keväällä satuin päätymään oikealle sivulle, täällä. Ei ihmekään ettei ollut sattunut silmiini, niin ohimennen oli porkkanat mainittu. Vanha resepti siis, kesällä 2010 olen asiasta kirjoittanut.

Nyt tässä siis hyvä resepti porkkanasesonkiin.


Poista porkkanoista naatit, mutta jätä pätkät (tämä vain ulkonäöllinen juttu, voit poistaa kokonaan jos niin haluat). Pese porkkanat. Jos ovat kovin isoja, voit myös leikata lohkoiksi.

Tee marinaadi: sekoita n yhteen desiin oliiviöljyä 1-2 rkl valkoista balsamicoviinietikkaa, hiennonnettuja tuoreita yrttejä (tässä timjamia, oreganoa ja basilikaa), murskatuttu valkosipulin kynsi, suolaa ja mustapippuria.

Laita porkkanat laakealle vadille ja kaada marinaadi päälle. Anna maustua muutama tunti huoneenlämmössä, Kääntele porkkanoita silloin tällöin ohimennessäsi.


Nosta porkkanat marinadista ja laita leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 200 asteisessa uunissa vartin verran. Voit myös grillata. Porkkanoiden grillaus on hyvä tapa valmistaa niitä, esim näin.


Siirrä paahtuneet porkkanat tarjoiluvadille, laita päälle fetajuustoa, serranokinkkua ja tuoretta basilikaa (tämä lisätty näköjään kuvan ottamisen jälkeen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti