sunnuntai 30. toukokuuta 2010

'Ulkoilutettuja' tomaatteja



Enpä tiennyt että tomaatteja pitää ulkoiluttaa, tai ainakin tomaatin taimia. M&M kävivät kylässä ja toivat tuliaisiksi hyvin ulkoilutettuja (mitä se sitten tarkoittaakaaan....) tomaatin taimia. Alkutyöt siis hoidettu hyvin, nyt jää meidän vastuulle huolehtia niistä jatkossa ja jos ei syyskuussa saada kirsikkatomaatteja, syy on ainoastaan meidän. Kiitos luottamuksesta M&M!

HSFn terassilla käytiin ensimmäistä kertaa tänä vuonna, aurinko paistoi kauniisti, mutta fleece ja pipo oli/olisi ollut sopiva varustus. Timotej varmaan kertoo viikonlopun lelusta myöhemmin. Joka kesä pitää ainakin yksi uusi lelu ilmestyä tontillemme ja tänään oli vuorossa tämän vuoden tulokkaan asennus.

Viikonlopun ruoasta voisi mainita porkkana-serrano salaatin jonka löysin 'Siskot kokkaa' blogista. Ihan en orjallisesti noudattanut ohjeita, mutta hyvää tuli näinkin. Porkkanalohkoja marinoin jokusen tunnin, marinadissa oliiviöljyä, valkoista balsamicoa, valkosipulia, oreganoa, basilikaa, timjamia, suolaa, pippuria. Sitten lohkot paahdettiin 200 asteessa vartin verran. Porkkanat lautasille, päälle serranosiivuja, murustettuja vuodenjuustoa ja vielä basilikasilppua. Oli juuri niin hyvää kuin 'Siskot kokkaa' ja 'Sillä sipuli' ovat hehkuttaneet.


Illalla sitten grilli kuumaksi. Lammasta ja vihreää parsaa. Lisäksi ranskankermaan sekoitettua fetaa ja rosmariinia sekä tomaattisalaattia. Tomaattien joukossa oliiviöljyvä, valkopippuria, suolaa, basilikaa, sekä limen ja sitruunan mehua. Lisäksi pari lasia riojaa. Things could be worse!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti