sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Aurinkoisen päivän askareita


Perjantaina oli etätyöpäivä, eilen pihatyöpäivä. Nyt nenä punainen (auringosta, tietenkin) ja selkä kipeänä. No, on myös koko laituri (>100m) puhtaana sammaleesta, melkein koko ranta haravoitu ja Timotej vähensi tienvarren risukkoa. Välillä sitä toivoo että ranta olisi syvempi ja laituri lyhempi...


Hangossakin käytiin. Kävelykadulla paikalliset nauttivat aamukahvista ja auringosta, mutta kovin oli vielä hiljaista verrattuna heinäkuun lomakauteen. Kaupunki jossa elämää vain 6 viikkoa vuodessa. Ei voi olla helppoa pitää kaupungin talous kunnossa, varsinkin nyt satamatoiminnankin hiljettyä.


Villa Sandin hyviin puoliin kuuluu hyvä keittiövarustus ja aikaa/intoa kokata. Taas herkuteltiin. Lounaaksi jääkaapista löytyneiden tähteiden uusiokäyttyöä kanasalaatin muodossa. Sen pelasti Hellmans real mayo, jota nykyisin siis saa Suomesta, ainakin Hesan Stockalta. Kun ei itse viitsi alusta asti vääntää, tämä melkein kuin kotona tehtyä (ainakin verratuuna siihen normaaliin kauppamajoneesiin). Vähän chilikasteiketta ja pari tippaa worcester kastiketta kun sekoittaa tuohon Hellmansiin, niin tulee hyvä Thousand Island tyyppinen soosi.




Raskas työ vaatii paljon ruokaa, joten illalla vielä grillattiin. Tällä kertaa ritilälle löytyi kaapista vihreää parsaa, halloumia ja possun sisäfilettä (joka marinoitui soijassa ja aurinkokuivattujen tomaattien purkista otetusta öljyssä). Parsan päälle vähän oliivioljyä ja Maldon suolaa grillauksen jälkeen.... Ja sitten vatsojensa viereen nukkumaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti