sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Suolaisia 'muffinsseja' keiton seuraksi, aamupalaksi jne

Lauantaina tuli syötyä tukeva lounas kaupungilla ja niin ollen illalliseksi riitti kevyempikin ruoka, kukkakaalikeitto. Keittoa ei tullut kuvattua (vaan eipä valkoisessa 'litkussa' paljon kuvaamista olisikaan!), mutta sen tekeminen meni suurinpiirtein näin:
  • Kuullota sipulisilppua voissa, lisää kukkakaalin palat ja n 5 dl kasvislientä, keitä kunnes kaalit kypsiä
  • Soseuta (esim parissa erässä tehosekoittimessa)
  • Toisessa kattilassa kaalien kiehumisen aikana kuumenna 1 dl maitoa ja 1 dl kuohukermaa. Vispaa jokkoon 1 rkl vehnäjauhoja, sekoittele ja anna kiehua pari minuuttia.
  • Lisää kaalisose maito-kerma seokseen, kuumenna, mausta tarpeen mukaan (esim valkopippuria). Tässä vaiheessa minä lisäsin kermaa ja totesin että maito oli turhaa, olisi pitänyt laittaa 2 dl kermaa sen sijaan. Pitää muistaa ensi kerralla
Timotej teki muffinssit:


Taikina:
  • 100 gr voita (sulatettuna)
  • 1 purkki rahkaa
  • 3 munaa
  • 2 dl maitoa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
Täyte:
  • n 10 aurinkokuivattua tomaattia paloiteltuna
  • puoli pakettia fetaa kuutioina
  • kourallinen parmesaaniraastetta
Tee taikina: sekoita rahka, munat, maito ja voisula. Lisää siihen keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja suola, sekä täyteaineet. Voitele muffinsvuoka ja jaa taikina koloihin. Paista 225 C asteessa n 20 minuuttia.


Vanha kaasu-uunimme ei anna säätää lämpötilaa lähes lainkaan, uuniruoat ja leipomiset menee vähän miten sattuu. Ja eipä tuo kaasu-uuni anna paljon väriäkään ruokien pintaan. Kaasuliesi on sen sijaan aivan ylivoimainen sähköön verrattuna ja niin ollen tulevassa keittiöremontissa kaasuliesi pysyy ja uuni muuttuu sähköiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti