sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Talviruokaa - hirveä(ä?)

Perniössä on kiva käydä monestakin syystä, etenkin seura on erinomaista. Joskus vierailu päättyy, kuten viimeksi, niin että isäntä ojentaa mukaan kassillisen hirvenlihaa. Tällä kertaa vasan sisäpaistia, jauhelihaa ja ulkofilettä. Kiitos!

Nyt on siis kokattu rustiikkia ja nautittu punaviiniä parina iltana.

Hirvenlihapullat tarjoiltiin puolukkasurvoksen kera ja lisukkeena pinaatti-suppilovahvero-sipuli sekoitus. Kovin suomalainen ja metsäinen maku (no joo, myönnän pinaatti ei kuulu sarjaan), pienellä liiottelulla voisi kehua kaiken tulevan Villa Sandista (suppikset ovat oikeasti)!

Tänään sitten vasan paisti kypsyi hitaasti padassa. Mukana oli Mutti tomaattimurskaa, sipulia, valkosipulia, Puljongin härkälientä, musta- ja valkopippuria, sekä muutama katajanmarja. Parin tunnin muhimisen jälkeen lisäsin purkin smetanaa ja pieneksi pilkotun paprikan.


Huomenna vaihtuvat nämä vahvan makuiset rustiikkiruoat astetta fiininpään aterioitiin. Frakki ja iltapuku valmiina hengareissaan, kampaaja ja meikkaus tilattu, kengät putsattu, henkkarit ja kutsu esillä - valmiina linnaan. Tarjan keittiötä testaamme siis huomenna, raportti seuraa miltä se linnan kuuluisa booli maistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti