torstai 16. joulukuuta 2010

Kuhaa tomaattikastikkeessa

Kuva ei ole mitenkään kaunis, eikä valmis ruokakaan saanut 'kauneuspisteitä', mutta maku sai vähintään arvosanan hyväksytty. Tällä kertaa ei ollut minkäänlaista reseptiä pohjalla inspiraationa, vaan täysin improvisoitu ruoanlaiton aikana.

Valmiina uuniin

Ensin keitin tomaattikastikkeen purkillisesta tomaattimurskaa, mausteita, kasvisfondia ja kermaa. Keitin kokoon jonkun aikaa (sorry, nää mun reseptit eivät ole kovin tarkkoja). Kastike uunivuoan pohjalle, kuhafileet päälle (suolaa ja pippuria tietty pinnassaan). Uunissa kypsyivät n 20 minuuttia perunoiden kiehuessa.

Alkuruoaksi salaattia paistettujen kampasimpukoiden kanssa. Kampasimpukat yksi maailman parhaista (paras?) raaka-aineista ja usein meidän keittiössä. Vinkkinä yksi suosikeistamme: pastaa paistettujen kampasimpukoiden ja kermakastikkeen kanssa, hieman pestoa ja paistettuja tomaatteja lisäksi. Klassikko.

Ylihuomenna perinteiset glögit meillä, n 30 vierasta. Juomapuoli hyvin hanskassa, huomenna pitänee lähteä ostamaan pientä purtavaa alla olevan satsin (valkoviinit jääkaapissa) seuraksi.


2 kommenttia:

  1. Just näin. Täällä on semmosiakin lukijoita, jotka ei yhtään pahastuisi vähän tarkemmistakin ohjeista;-) Hyvää viikonloppua, t:Katri

    VastaaPoista
  2. Täytyy yrittää parantaa tapoja ja tarkkuutta. Pyydän jo etukäteen anteeksi huonoa onnistumista.... Soita kun tarvitset tarkempia ohjeita (ja soita muutnekin!).

    VastaaPoista