lauantai 9. maaliskuuta 2013

Pastaa ja hummerikastiketta Ryyperin tapaan

Kyllä kelpaa, ruoan laitto alkoi jo päivällä Feskekörkasta, josta löytyi tämä yksilö:


Timotej kaivoi hummerista lihat esiin sillä aikaa kun Maja teki kastiketta alla olevista aineista ja keitti pastaa.


Kastike meni suurinpiirtein näin: Pilkoin kaksi valkosipulinkynttä ja kuullotin niitä oliiviöljyssä paistinpannulla. Lisäsin n 1 rkl hummerifondia (tai ehkä vain puolikas rkl), mustapippuria ja lorauksen valkoviiniä, annoin kiehua kunnes neste melkein kadonnut. Seuraavaksi pannulle meni 1 rkl tomaattipyreetä ja 2,5 desin tölkki vispikermaa.  Annoin sakeutua ja lisäsin sitten tusinan verrran kirsikkatomaatteja puolitettuina, hienonnettua tilliä ja ehkä n puolikkaan sitruunan mehun. Lopuksi hummerinlihat joukkoon ja vielä tuoretta basilikaa. Hummerin saksien lihat jätin erikseen ja ne koristivat annosta lautasella.


Sama kastike kävisi hyvin purkkiravunpyrstöille tai katkaravuille. Mutta tokihan hummerissa on sitä jotain. Ehkä siksi muistan vielä hyvin ensimmäisen kerran kun hummeria maistoin, sekin oli hummeripastaa (ainakin luulen niin), paikka oli Drake hotellin Cape Cod ravintola Chicagossa (paikasta olen 100% varma, kuten ajastakin) helmikuussa 1986. Teki lähtemättömän vaikutuksen. Ja ever since hummeri on kuulunut suosikkeihini. Ei ihme että viihdyn Göteborgissa....

Tämä ei ehkä hotelli Draken tasoa mutta kelpasi hyvin meille Ryyperissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti