lauantai 2. maaliskuuta 2013

Kuorrutettu possunfilee uunissa

Vietimme viikon verran Lähi-idässä, nyt taas Väiskillä. Matkan aikana ei possun lihaa ollut tarjolla, mutta eipä tuo muutenkaan suurta roolia omaa ruokavaliossamme. Jostain syystä se kuitenkin päätyi lautaselle näin heti kotiin palattuamme. Lähi-idän ruoat olivat kyllä tosi hyviä, monet tuttuja jo ennestään, sekä ravintoloista että kotikeittiöstä. Majan pitkäaikainen suosikki Hummus oli pääosassa monella aterialla, löytyi myös aamiaislautaseltani. Tahini-tahnaa on kaapissakin, joten kotitekoista hummusta kelpaa syödä jatkossa.


Mutta nyt siis kotimaan kamaralla ja kuorrutettua possua tarjolla. Lisukkeina taitepapuja ja vihreää salaattia.


Kuorrutus: mozzarella juustoa (käytin puolet tuosta 250 gramman pallukasta), ruukkullinen basilikaa, vajaa kourallinen saksanpähkinöitä, muutama valkosipulin kynsi, grillattua paprikaa purkista. Pilko kaikki aineet, sekoita, mausta suolalla ja pippurilla. 

Ruskista possu sisäfilee paistinpannulla. Siivuta ja laita uunivuokaan. Levitä kuorrutus possupalojen päälle.


Laita 225 asteiseen uuniin 15-20 minuutiksi. Sillä aikaa valmista lisukkeet ja kastike.
Kastike: 3 dl vettä (kaadoin veden paistinpannulle lihan ruskistamisen jälkeen = kaikki maut talteen!) ja 2 rkl vasikanfondia kattilaan. Kiehauta. Sekoita 1 rkl maizena vaaleaa suurustusta ja 1 dl ranskankermaa. Lisää sekoitus kattilaan. Anna kiehua jokunen minuutti. Mausta 1 rkl soijaa ja ripauksella mustapippuria.


 Ei hassumpaa, ja vielä aika tervellistäkin. Suosittelemme!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti