lauantai 16. maaliskuuta 2013

Merikrottia ja kikherne-kesäkurpitsa lisuketta

Merikrotti (marulk) on Timotejn suosikkikala. Ja hyväähän se on, kelpaa minullekin. Tänään sitä tarjottiin varsin yksinkertaisesti, oliiviöljyllä, sitruunalla ja timjamilla maustettuna.


Kalat maustuivat jääkaapissa tunnin verran ja paistettiin paistinpannulla kypsiksi, suolaa ja mustapippuria vielä pintaan.

Lisuke oli oikein, oikein hyvää! Uunissa paahdettua kesäkurpitsaa ja kikherneitä. Herneiden joukossa myös pari valkosipulin kynttä ja kulhossa olleet kirsikkatomaatitkin lisäsin mukaan. Uunissa n 20 minuuttia. Niin, ja kesäkurpitsasiivut oli Timotej huolella sivellyt oliiviöljyllä..

Uuniin menossa
Kasvisten paahtuessa sekoitin kastikkeen, muutama rkl oliiviöljyä, puolikkaan sitruunan mehu, timjamia, suolaa ja mustapippuria. Paahdetut kasvikset kastikkeen joukkoon ja lämmin lisuke valmis.


Mitähän sitä huomiseksi keksisi? Taitaa olla ulkoruokinta vuorossa, vaikka vielä joudumme odottamaan terassikelejä. Lumi on onneksi täysin poissa ja aurinko paistaa, lämpöasteet vain saisivat kohota reippaasti, niin Avenyn tarjonta pääsisi käyntiin. Parempi aikoja odotellessa..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti