Nämä kananmunat jäivät syömättä, mutta hyvin toimivat pöydän koristeina |
Ruoassa kolme osuutta: keitetyt riisinuudelit, jauhelihakastike ja lisukkeet. Ohje suurinpiirtein näin:
Valmista lisukkeet:
- silputtua kevätsipulia
- katkarapuja
- kanamunan lohkoja
- murskattuja krutonkeja (kotona tehtyjä)
- paahdettua valkosipulia (nam!)
- sitruunan lohkoja
Tee kastike:
- ruskista jauheliha (mielellään possua) ja murusta oikein pieneksi paloiksi
- lisää sisältö Palabok-kastikepussista
- sekoita vettä joukkoon ja anna kiehua
Kastike tehtiin Mama Sita's pussista |
Keitä nuudelit.
Jokainen kokoaa oman annoksensa suoraan lautaselle, nuudelit alimmaksi, sitten kastike ja lopulta lisukkeet, mausta sitruunanmehulla.
Tykkäsin, tätä vois tehdä itsekin. Mukavaa vaihtelua kotikokkauksen perusmakuihin. Palabok -kastikejauhetta saa aasialaisiin ruokiin erikoistuneista kaupoista. Itsekin voisi kastikkeen tehdä, mutta ymmärsin niin että raaka-aineet siihen olisivat vielä vaikeammin saatavissa Suomessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti