tiistai 23. huhtikuuta 2013

Jälkiruokaa ja -viiniä

Ravintoloissa on viime aikoina usein tarjoiltu makeahkoa kuplivaa jälkiruokaviiniä. Jotenkin olen mieltynyt siihen, eikä vähiten siksi että alkoholipitoisuus on vain 5%. Mukava päätös välillä raskaallekin illalliselle.

Nyt halusin kokeilla sitä kotonakin. Alkosta löytyi 375 ml pullo italialaista moscato dastia (hinta oli alle 8 euroa). Ei siis oikeata kuohuviiniä, mutta paljon kuplia kuitenkin. Raikasta ja sopivasti makeaa jälkiruoan seuraksi.



Tykkäsin kovasti. Lopettaa illallisen varsin mukavasti kuplien. Tällä kertaa tarjolla oli mango-granaattiomena-viinirypäle hedelmäsalaattia jonka joukkoon lorautin hieman viiniä ja lisää kaadettiin lasiin.

Kuplat eivät kuvassa näy, mutta niitä oli kyllä runsaasti
 Nam! Tätä tarjoillaan toistekin.

2 kommenttia:

  1. Mustakin toi oli jännä kokemus, kun jouluksi kävin hakemassa makeaa jälkiruokaviiniä tuli ihan sattumoisin tollanen kupliva. Säikähdin kun korkki poksahti avatessa. Se mulle jäi vähän epäselväksi olisiko se parempi jäähdytettynä vai huoneen lämpöisenä. Miten teillä on nautittu?

    VastaaPoista
  2. Jääkaappikylmänä. Myönnän etten tullut edes ajatelleeskikaan muuta vaihtoehtoa.

    VastaaPoista