perjantai 22. helmikuuta 2013

Pannukakkua ja brunsseja

Parina peräkkäisenä sunnuntaina ollaan oltu brunssilla (onkohan tämä suomen kielen sana?). Eka niistä ravintolassa Göteborgissa ja toinen kotona Väiskillä. Ravintolan brunch oli varsin hyvä ja opetti sen että tarjottava kannattaa olla pieninä palasina niin jaksaa syödä useampaa sorttia!


Kotona mentiin aika perinteisesti: graavisiikaa, savulohta, silliä, parmakinkkua, paahtopaistia, salaattia, munakokkelia, leipää, juustoa, suolakurkkua, hedelmiä ja pannukakkua, jonka kera kalastaja-Eemelin noukkimia ja pakastamia Villa Sandin vadelmia soseutettuna ja sokeroituna (ja toki kermavaahtoakin).


Edellisestä pannukakusta olikin jo vierähtynyt useampi vuosi. Perustaikina: 4 munaa, 1 litra maitoa, 5½ dl vehnäjauhoja, ½ dl voisulaa, 1 tl suolaa, 3 rkl sokeria. Sekoitetaan ja taikinan annetaan turvota puolisen tuntia. Uunipellille leivinpaperin päälle ja 200 asteessa paistetaan kunnes kauniin ruskea.




Uunipellinen pannukakkua olisi riittänyt isomallekin porukalle, tai ainakin nälkäisemmälle. Me seitsemän syöjää ei saatu kuin ehkä puolet katoamaan. Doggy bagille oli taas käyttöä.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti