tiistai 12. helmikuuta 2013

Kala- ja äyriäispata, vai olisiko kuitenkin keitto?



Mikä on keiton ja pataruoan ero? Keitossa lie enemmän lientä. Mietimme myös katetaanko tälle aterialle lusikka vai haarukka-veitsi vai molemmat. Lusikkaan päädyttiin. 

Feskekörkassa käynnin jälkeen kotoa löytyi merikrottia, katkarapuja, kampasimpukoita ja sinisimpukoita. 


Lähiruokakauppa lisäsi listaan fenkolia, savojkaalia, sitruunaa, kevätsipulia, sokeriherneitä, tilliä, chiliä, sipulia ja valkosipulia. 


Reseptiä ei ollut, jotten improvisoimaan jouduimme. Kotona kaapista löytyi onneksemme oliiviöljyä, hummerifondia, valkoviiniä ja Santa Marian 'Fish and seafood' maustetta.

Keitin ensin sinisimpukat. Keitinliemeen laitoin sipulia, valkosipulia, hummerifondia ja valkoviiniä. Simpukoiden kypsyttyä jätin ne odottamaan ja siivilöin liemen keiton/padan pohjaksi. Liemi kiehuvaksi, mukaan sitten sipulia, valkosipulia, chiliä. Niiden jälkeen  fenkolit ja sokeriherneet. Sitten kalanpalat ja levy pois päältä. Kannen alle kuumenemaan myös katkaravut ja sinisimpukat. Kampasimpukat paistoin paistinpannulla, ne lisättiin suoraan lautaselle.


Oli sitten keitto tai pata, hyvää oli. (Kuvan ottamisen jälkeen Timotej huomasi että savojkaali puuttui, oli Majalta unohtunut keittiönpenkille... santsilautasella oli sitten sitäkin.....).

Loistava palvelu muuten Feskekörkassa. Emme halunneet koko kilon pussia sinisimpukoita tähän ateriaan ja kaveri suostui avaamaan pussin ja myymään meille vain muutaman yksittäisen simpukan, kiitos!

Tulipa tässä samalla poistettua yksi vanha oletus, Maja aina ollut sitä mieltä ettei tykkää fenkolista koska se maistuu liikaa anikselta. Mutta sehän maustui hyvälle, ainakin tässä muodossa, pakko myöntää että sopii kalan kanssa loistavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti