perjantai 8. helmikuuta 2013

Omatekoinen cole slaw kaalisalaatti

Tykkään kovin cole slaw kaalisalaatista, mutta eipä juuri tule kotona tehtyä. Kaupan valmiita en ole koskaan ostanut, joten lähinnä tätä helppoa herkkua on tullut nautittua amerikkalaisissa ravintoloissa. Joskus parempia, joskus huonompia ovat olleet. Usein ongelmana liika ja/tai huononlaatuinen majoneesi.


Tässä perinteisen cole slaw kaalisalaatin ohje. Ilman mitään ananaksia tai muita kikkailuja. Ai jaa, eipä olekaan, minä kun lisään purjoa ja sitä ei ehkä siinä kaikkein perinteisimmässä versiossa ole.

Raasta karkeasti 1 porkkana. Silppua n puolikas kaali, sujuu parhaiten juustohöylällä. Leikkaa n 5 sentin pätkä purjoa ohuiksi suikaleiksi. Sekoita.


Tee kastike: Sekoita keskenään 2 desiä majoneesia (Hellmans tai kotitekoista), 2 rkl valkoviinietikkaa, 2 rkl kasvisöljyä, 2 rkl sokeria, suolaa. Yhdistä kasvikset ja kastike. Nauti vaikka (pulled pork) hampurilaisen kanssa.



Nyt kun tätä tuli tehtyä pitkästä aikaa ja (taas) hyväksi todettua, niin ehkäpä jää rutiinilistalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti