sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Uunissa paahdettuja viiriäisiä ja juureksia

Timotej ehdotti riekkoa lauantai-illan ateriaksi. Niinpä aamulla kohti Hakaniemen hallia ja Reinin lihaa. Riekkoa ei kuitenkaan ollut ja niinpä ostoskassiin päätyi viiriäisiä. Yleensä niitä varataan kaksi per syöjä, me tyydyimme yhteensä kolmeen (yksi Majalle ja kaksi Timotejlle). Nämä olivat tuoremakkaralla täytettyjä ja yrttiöljyssä marinoituja.


Ruskistin ne valurautapannussa,


ja siirsin sen jälkeen uunivuokaan, jossa mukana myös palsternakkaa, lanttua ja porkkanaa. Juurekset maustoin simppelisti oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Koko komeus oli puolisen tuntia 200 asteessa.


Erinomaisen onnistunut kastike kruunasi aterian. Siivilöin viiriäisten ruskistuksesta pannuun jääneen öljy kattilaan ja kuullotin siinä sipulisilppua. Tilkka valkoviiniä (oliskohan ollut desi tai puoli) kattilaan ja keitin kokoon niin että kutakuinkin kaikki viini haihtui. 2 dl kuohukermaa seuraavaksi ja keittelin kokoon pikkuhiljaa. Maustoin soijalla ja mustapippurilla. Lopuksi vielä, juuri ennen tarjoilua,  sekoitin joukkoon 1 rkl kylmää voita.


Juurekset hyviä, kuten aina, Tipu varsin kelpo ja kastike teki sitä suorastaan erinomaisen. Tykkäsimme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti