Kuten 'kaikki' ravintolatkin mainostavat, nyt on bliniviikot menossa. Mekin olemme useamman kerran jo herkutelleet, pääasiassa perinteisesti muikunmädin kera, muta pari muutakin mielenkiintoista testiä on tullut tehtyä:
Blinit teen aina lettupannussa, perinteiset blinit ovat minulle liian rasvaisia. taikina: ½ l kädenlämpöistä maitoa, johon sekoitan reilu puolet tuorehiivapaketista (25-30 g). Joukkoon kahden munan keltuaiset, 1 rkl voisulaa, hieman suolaa, 3 dl tattarijauhoja ja 1 dl vehnäjauhoja. Sekoitetaan ja jätetään muutamaksi tunniksi huoneenlämpöön liinan alle odottamaan iltaa. Vielä ennen paistamista taikinaan sekoitetaan valkauaiset kevyesti vatkattuina.
Talven kokeilu nr 1: kotimainen kaviaari, Carelian Caviar. Jossain itä-Suomessa kasvatetun sammen mätiä. Maistui kaviaarilta, maksoi järkyttävän paljon (varmaan 20 kertaa muikunmätiä kalliimpaa), mutta ei voita muikunmätiä.
Kokeilu nr 2: miten tehdä kun blinejä tarvitaan kymmeniä, onnistuuko uunissa lämmittäminen, kokki (=minä) kun ei suostunut pysymäään keittiössä paistinpannun äärellä koko iltaa muiden syödessä.
Vastaus: onnistui oikein hyvin. Paistoin blinit valmiiksi ennen vieraiden tuloa ja laitoin uunipellille odottamaan. Ruokailun lähestyessä uuni kuumaksi (200C), sudin blinien päälle voisulaa ja pelti uuniin. Uunissa olivat kunnes kuumia, sorry, en katsonut aikaa. Uunin lämmön vähensin sitten n 100 asteeseen ja otin ulos aina tarvittavan määrän kerralla, loput pysyivät uunissa lämpiminä. Hyvin toimi, uskallan suositella.
Lisukkeet valmiina odottamassa tarjoilua |
Sillä kertaa lisukkeita oli enemmän, blinit olivat koko ateria. Muikunmätiä, graavattua siikaa, savuporotahnaa, gubbröraa sillistä, suppilovahverosalaattia, suolakurkkua hunajan ja smetana kera. Tammikuu on ihanaa aikaa!
Jossain itä-Suomessa!!! Varkaudessa!!;-)
VastaaPoista