maanantai 14. tammikuuta 2013

Portugalilainen papukeitto Villa Sandin ja Glorian tyyliin


Uusin Gloria Ruoka ja Viini antoi taas inspiraation. Lehden kannessa oleva portugalilainen papukeitto pääsi sunnuntaina kokeiluun. Tein muuten ohjeen mukaan, mutta lisäsin mukaan myös tomaattia ja chili explosion maustetta, sanoisin että kummatkin varsin onnistuneita lisäyksiä.


Ainekset Glorian mukaan: 1 salottisipuli, 3 valkosipulinkynttä, 2 tl öljyä, 1 l kasvislientä, 200-300 gr chorizomakkaraa, 2 tlk valkoisia papuja,150 gr savoijinkaalia, 1/4 rukkua persilja, 1/4 ruukkua basilikaa 2 rkl oliiviöljyä. Ja minun mielestäni myös kolme kypsää tomaattia ja ripaus Santa Marian Chili explosion- maustetta.



Kuori ja hienonna sipulit, Kuullota öljyssä 2-3 minuuttia. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehumispisteeseen. Viipaloi chorizot. Paahda makkaroita kuumassa paistinpannussa 2-3 minuuttia. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Lisää valutetut pavut, kaali, tomaatin lohkot (siemenet poistettu) ja makkara kattilaan. Anna kiehua n 5 min. Mausta suolalla, chilillä ja mustapippuria.

Riivi ja hienonna yrtit ja sekoita ne sauvasekoittimella öljyn kanssa. Jälkeen päin kyllä ajattelin että pesto (purkista tai omatekoisena) olisi ollut oikein hyvä vaihtoehto tälle pikaiselle yrttiöljylle, joka siis tarjoiltiin sopan kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti