perjantai 27. marraskuuta 2015

Appelsiinikanaa ja polentaa

Viime sunnuntain illallinen oli appelsiinikanaa ja polentaa. Idea tuli yhdestä vuoden vanhasta englantilaisesta ruokalehdestä. Polentaa olemme syöneet ravintoloissa, mutta jostain syystä ei olla koskaan tehty kotona.


Meidän polentasta tuli liian kiinteää, oikeaoppisesti pitäisi olla velli-/puuromaisemapaa. No, eipä se makua haitannut ja polenta imi hyvin kanan kastikkeen ja kosteutui sitä kautta.


Kanan teko meni näin (viidelle, viisi kananfilettä): 
  • Paista ilmakuivatun kinkun siivuja kunnes rapeutuvat ja ruskistuvat kevyesti. Nosta talouspaperin päälle jäähtymään ja odottamaan jatkoa. 
  • Kasta kananfileet kevyesti vehnäjauhossa ja ravistele liiat jauhot pois. Ruskita fileet ja siirrä lautaselle odottamaan. 
  • Kuullota öljyssä korkeareunaisesssa paistinpannussa 3-4 siivutettua salottisipulia. Lisää sipulin joukkoon 1 tl murskattuja korianterin siemeniä ja saman verran chilihiutaleita, sekä puolikas appelsiini puolikuina. Seuraavaksi joukkoon kanalientä (mä laitoin koko ½ litraa, mutta vähempikin olisi riittänyt), appelsiinin toisen puolikkaan mehu ja yksi laakerinlehti. 
  • Sitten vielä kanat mukaan, kansi päälle ja anna kypsyä.



Poletaan käytin esikypsytettyä pikaversiota, muuta kun ei kaupassa ollut. (Mikä oli itse asiassa hyvä juttu, tää oli valmista alle 10 minuutissa, 'aito' versio veisi 45 min.) Käytin yhden pussillisen joka ohjeen mukaan riittää neljälle. Meitä oli viisi syöjää ja varmaan puolet jäi yli = isoja annoksia. Keitin polentan pakkauksen ohjeen mukaan ja paransin makua lisäämällä reilusti voita ja parmesaania valmiiseen polentaan. 


Viimeksi vielä siivuta rapeat kinkunsiivut ja lisää ne kanapataan. Tarjoile salaatin kera niin tulee vitamiinejakin mukaan.


Polentaa teen kyllä jatkossakin, sekä tätä puuromaista (ensi kerralla se ehkä onnistuukin...) versiota että sitä kiinteätä jota voi seuraavana päivää paistaa ai grillatta. Stay tuned.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti