maanantai 23. marraskuuta 2015

Risentan papupasta ja katkarapukastike

Vinkki niille lukijoille jotka tykkäävät pastasta, mutta haluavat mieluummin proteiinia kuin hiilihydraatteja: 



Vaikka minulla on tässä ruotsalainen paketti, niin Suomestakin saa jo osasta kauppoja, ensi vuoden puolella kuuleman mukaan jakelu laajenee.

Kastikkeeseen toi inspiraation tämä Risentan resepti (ruotsiksi). 

Raaka-aineet neljälle:
1 paketti Risentan papupastaa, 500 gr kuorellisia katkarapuja (meillä kuorittuja), 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna, 1 sipuli lohkoina, 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja, 2 dl kermaa, 1 tl sambal oelekia, ½ dl kalalientä (kuutiosta tai fondista tehtyä), mustapippuria, nippu basilikaa.

Ainekset yhteiskuvassa. Takana näkyy olevan myös Risentan siemennäkkäriä
Tee näin:
1. Kuori katkaravut 2. Kuullota valkosipuli, sipuli ja suikaloidut tomaatit tilkassa tomaattien säilöntäöljyä. Lisää kerma, sambal oelek, kalaliemi. Anna kiehua muutaman minuutin ajan. 3. Keitä pasta ohjeen mukaan. 4. Lisää kastikkeeseen katkaravut ja silputtu basilika. Mausta mustapippurilla.


Valmis. Kastike on hyvää, itse pasta ei paljoa eroa tavallisesta vehnäpohjaisesta. Hieman eri suutuntuma, mutta varsin hyvä vaihtoehto hiilareita välttelevälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti