perjantai 12. helmikuuta 2016

Lohi- ja katkarapukeitto


Sunnuntaiateria Allt om Mat nettisivun reseptiä soveltaen. Siinä sitä kutsuttiin padaksi, mutta kyllä tää mun mielestäni on keitto. Maukas sellainen.


Kuori ja pilko pari porkkanaa, yksi sipuli ja neljä perunaa. Pilko myös yksi varsi selleriä, vajaa puolikas fenkolia ja yksi punainen paprika sekä pari valkosipulinkynttä. Kuullota sipuleita voissa ja lisää pussillinen sahramia. Lisää sen jälkeen muut kasvikset ja jatka kuullottamista muutaman minuutin ajan.


Sen jälkeen lisää 2 dl valkoviiniä, saman verran kermaa ja ½ litraa hyvää (Puljongin) kalalientä. Yksi laakerinlehti ja pari tähtianista myös kattilaan. Anna kiehua kunnes perunat kypsiä.


Leikkaa lohesta sopivia palasia, mausta (suolaa, mustapippuria ja chilihiutaleita tässä tapauksessa) ja laita uunivuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa kunnes kypsiä, n 10 min.


Ota lohi uunista ja kaada päälle katkarapuja.


 Kauho lautaselle soppaa ja kalaa. Nauti



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti