tiistai 5. huhtikuuta 2016

Gluteeniton pizza kukkakaalipohjalla

Meistä ei kumpikaan ole herkkä gluteenille, mutta tuli silti tehtyä gluteenitonta pizzaa. Olen niin monta kertaa lukenut/kuullut kukkakaalipohjasta pizzassa että pakko oli lopulta kokeilla itse.


Katselin ohjeita netistä, jonkun verran vaihtelivat. Ongelma tuntui olevan rapeus, tai paremminkin sen puute. Asiaa voi auttaa poistamalla kukkakaalista kosteutta mahdollisimman paljon ennen taikinan sekoittamista.

Minä tein sitten lopulta näin:
Yksi pienehkö kukkakaali ensin lohkoiksi ja sitten monitoimikoneella hienoksi 'lumeksi'. Lumesta poistin kosteutta levittämällä sen unipellille ja pitämällä 150 asteessa (uunin luukku raollaan) jonkun aikaa (½ tuntia?). Painelin vielä keittiöpyyhkeen kanssa viimeisiä nesteenrippeitä pois.

Lumi kulhoon ja joukkoon 1 rkl mantelijauhoa, 1 kananamuna, ½-1 dl parmesaaniraastetta (en mitannut, tää silmämääräinen arvio) ja mausteeksi oreganoa. Leivinpaperin päälle muotoilin kaksi pizzapohjaa ja paistoin niitä 10 minuuttia 230 asteessa. (Uunipellin olin ensin kuumentanut uunissa ennen kuin laitoin paperin pizzoineen sen päälle, tämänkin kikan pitäisi auttaa rapeudessa.)


Esipaistettujen rapeahkojen pohjien päälle laitoin mozzarellasiivuja, herkkusieniä ja vihreää parsaa. Takaisin uuniin kunnes juusto sulanut, viitisen minuuttia siinä taisi mennä. Lopuksi vielä parmakinkkua, tuoretta basilikaa, oliiviöljyä ja mustapippuria pinnalle.

Lopptulos: erinomainen makuyhdistelmä. Mössö pohja. Ei siis pizza vaan enemminkin kukkakaalipohjainen piirakka. Hyvää kyllä oli, mutta rapeudesta ei tietoakaan.Tuskinpa vaivaudun toista kertaa tekemään. Tai ehkä kuitenkin, jospa keksisin jonkun paremman tavan tuon puuttuvan rapeuden saavuttamiseksi.

3 kommenttia:

  1. Gracias este post realmente me abrió los ojos. No es solamente la abertura del ojo en lugar muy beneficioso para las personas a los que quieren hacer algo bueno en su vida.

    Alquiler casa Cataluña

    VastaaPoista
  2. Je suis un grand fan de votre blog. Je suis tellement excitée par lecture du contenu de votre blog. vraiment super poste.

    Villa en Espagne

    VastaaPoista