tiistai 12. huhtikuuta 2016

Ramenkeitto




Sunnuntaina seistiin ruokakaupassa ja mietittiin mitä tehdä illalliseksi. Timotej ehdotti keittoa, jolloin mieleeni tuli ramen. Olen monta kertaa suunnitellut tekemistä, nyt se sitten toteutui.


Onneksi näitä raaka-aineita saa nykyisin melkein joka kaupasta. Yllä olevassa kuva kaksi oleellista, nuudelit ja misokeittotahna. Nuudelien ei tarvitse olla erityisesti ramen-nuudeleita, muutkin toki käyvät. Liemenkin voi varmasti tehdä monella tavalla, mutta kyllä tuo misokeittotahna tuo sen oikean japanilaisen makuvivahteen.


Tein meille kahdelle liemen sekoittamalla ½ litraan Puljongin kasvislientä yhden pussillisen misotahnaa, 2 rkl japanilaista soijaa ja peukalonpään kokoisen inkivääriä hienoksi pilkotttuna. Kuumensin ja annoin kiehua kevyesti 3-4 minuuttia.


Ramenkeittoon voi upottaa melkein mitä tahansa, ainakin jos ei ole tiukkapipoinen autenttisuuden suhteen. Tarjottimella näkyy meidän valikoima. keskellä keitetyt nuudelit, ympärillä keitettyä kananmunaa, ituja, katkarapuja, kevätsipulia, herkkusieniä, maissia ja pinaattia.

Pinaatin, katkaravut ja herkkusienet paistoin ensin nopeasti seesamiöljyllä maustetussa öljyssä, kunkin erikseen. Pinaatit ja katkaravut eivät montaa sekuntia pannulla olleet, sienet hieman kauemmin.


Sitten jokainen nostelee mieleiset ainesosat soppalautaselleen ja kaataa kuumaa lientä päälle. Sydään lusikalla ja puikoilla/haarukalla.


Oikein hyvää! Jotenkin tää keitto, ehkä väriensä vuoksi, sopii erityisen hyvin näin keväällä tarjottavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti