Ahvenet maustoin suolalla ja mustapippurilla ja paistoin runsaassa voissa.
Haudutetussa kaalissa valkokaalia suikaleina ja ruusukaalin puolikkaita. Kuullotin niitä hetken voissa, tähän tapaan:
ja haudutin sitten kermassa kannen alla, ehkä noin puoli tuntia. Maustoin lopuksi suolalla ja mustapippurlila, tietenkin.
Piste iin päällä oli klassinen beurre blanc -voikastike. Netistä löytyy ohjeita pilvin pimein jos googlaat beurre blanc. Näin mä sen tein:
- 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
- 1/2 dl valkoviinietikkaa
- 2 rkl hienonnettua salottisipulia
- n 0,8 dl kermaa
- hippunen suolaa ja valkopippuria
- n 150 grammaa kylmää voita (en kyllä mitannut, määrä arvioitu)
Laita kattilaan viini, viinietikka ja sipulisilppu. Keitä kunnes n 2-3 rkl jäljellä. Lisää kerma, suola ja valkopippuri ja anna kiehua minuutin verran. Lisää voi nokare kerrallaan ja vispaa hyvin koko ajan. Pidä keittolevyn lämpö pienenä ja/tai nosta kattila välillä pois liedeltä. Siivilöi (ei pakollista) ja tarjoa.
Alkuruokakin klassinen:
Dippikastikkeen sekoitin seuraavasti 1rkl Hellmans majoneesia, 1 rkl ranskankermaa ja 1/2 rkl shiracha-kastiketta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti