lauantai 24. syyskuuta 2016

Haudutettua kaalia, paistettuja ahvenia ja beurre blanc -kastiketta

Olipa hyvää! Inspiraatio tuli ravintola Aitosta, jossa söin vähän samankaltaisen pääruoan viikko, pari sitten.


Ahvenet maustoin suolalla ja mustapippurilla ja paistoin runsaassa voissa.

Haudutetussa kaalissa valkokaalia suikaleina ja ruusukaalin puolikkaita. Kuullotin niitä hetken voissa, tähän tapaan:


ja haudutin sitten kermassa kannen alla, ehkä noin puoli tuntia. Maustoin lopuksi suolalla ja mustapippurlila, tietenkin.

Piste iin päällä oli klassinen beurre blanc -voikastike. Netistä löytyy ohjeita pilvin pimein jos googlaat beurre blanc. Näin mä sen tein:

  • 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl hienonnettua salottisipulia
  • n 0,8 dl kermaa
  • hippunen suolaa ja valkopippuria
  • n 150 grammaa kylmää voita (en kyllä mitannut, määrä arvioitu)
Laita kattilaan viini, viinietikka ja sipulisilppu. Keitä kunnes n 2-3 rkl jäljellä. Lisää kerma, suola ja valkopippuri ja anna kiehua minuutin verran. Lisää voi nokare kerrallaan ja vispaa hyvin koko ajan. Pidä keittolevyn lämpö pienenä ja/tai nosta kattila välillä pois liedeltä. Siivilöi (ei pakollista) ja tarjoa. 


Alkuruokakin klassinen:



Dippikastikkeen sekoitin seuraavasti 1rkl Hellmans majoneesia, 1 rkl ranskankermaa ja 1/2 rkl shiracha-kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti