perjantai 17. helmikuuta 2017

Rapuraviolit ja limoncello-kastiketta


Pitkästä aikaa ravioli-illallinen. Tällä kertaa täytteena ravunpyrstöjä ja katkarapuja, lisäksi limoncello-kastiketta. Idea tuli amerikkalaisesta ruokablogista ja sovelsin reseptiä meille sopivaksi.

Pastataikinan tein entisen ohjeen mukaan, mitäpä sitä hyväksi havaittua muuttamaan. Tällä kertaa määrä oli isompi, 440 grammaa jauhoja. Siitä määrästä syntyi noin 65 raviolia, jotka riittivät sopivasti viidelle ruokailijalle.

Tee ensin taikina oman tai linkin ohjeen mukaan ja laita jääkaappiin odottamaan tunniksi-pariksi. Seuraavaksi täyte:


Meillä 65 ravioliin nämä määrät (täytettä jäi jonkun verran):
  • 2 purkkia ravunpyrstöjä
  • kuorittuja katkarapuja pari kourallista (otin pakastimesta isosta pussista, siksi ei tarkkaa määrää)
  • 3-4 valkosipulinkynttä  hienonnettuna
  • yksi salottisipuli pieneksi hakattuna
  • 2 tl limoncelloa (tai sitruunamehua)
  • vajaa desi ricottajuustoa
  • 2 reilua rkl mascarponejuustoa
  • muutama rkl hienonnettua persiljaa
Kuullota paistinpannussa sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä pari minuuttia. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon paloitellut ravut ja katkaravut. Sekoita ja lisää persilja. Anna jäähtyä. Lisää joukkoon limoncello ja juustot.


Tee raviolit. Meillä on käsinveivattava pastakone, sillä tehtiin ohut levy ja stanssilla (n 8cm halkaisija) ympyröitä.


Voitele raviolin yläreuna vatkatulla kananmunalla (jotta pysyvät kiinni keittämisen aikana) ja laita nokare täytettä.


Taita ravilolit ja sulje reuna haarukan avulla. 


Tee kastike: sekoita kattilassa 6 rkl limoncelloa ja 3-4 rkl sitruunamehua (voit käyttää myös pelkästään mehua jos likööriä ei ole). Kuumenna ja vispaa joukkoon voita pala kerrallaan. Kaiken kaikkiaan lisäsin noin 150 gr voita (ei mikään vähäkalorinen kastike, mutta toisaalta sitä tarvitaan vain vähän yhteen annokseen). Lopuksi sekoita joukkoon vielä loraus kuohukermaa ja silputtua persiljaa.


Keitä raviolit. Ne painuvat pohjalle ensin ja nousevat sitten pintaan. Anna kiehua vielä parisen minuuttia pinnalle nousun jälkeen.


Tarjoile raviolit kastikkeen kera. Kastiketta ei tarvita valtavia määriä, pienikin tilkka tuo paljon makua.


Nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti