maanantai 27. helmikuuta 2017

Kampasimpukoita ja sinappista kermakastiketta

Viikonloppuna herkuteltiin kaikkina kolmena päivänä. Lauantaina hyvän ystävän kanssa kokattin ja syötiin kampasimpukoita ja risottoa. Alkuun oli vähän kevyempää:


Kampasimpukat maustoin kotitekoisella maustesekoituksella. Sekoitin 2 tl paprikajauhetta ja 1 tl kutakin: kuivattua oreganoa ja timjamia, cayennepippuria, mustapippuria ja suolaa. Maustetut kampasimpukat paistoin parissa erässä 1-2 minuttia per puoli ja laitoin folioon sisään odottamaan. Siellä pysyivät lämpiminä kun tein kastikkeen samalla pannulla.


Kastikkeen teko alkoi kuullottamalla valkosipulia (yksi kynsi pieneksi pilkottuna) hetken aikaan. Lisäsin sitten 1 rkl sileää Dijon sinappia ja toisen lusikallisen saman merkin karkearakeista sinappia. Kuten myös saman verran sitruunanmehua ja lopuksi kunnon lorauksen kermaa (ehkä reilu desi). Annoin kiehua kokoon muutaman minuutin. Sitten joukkoon silputtua tuoretta persiljaa ja ne paistetut kampasimpukat. Yksinkertaista.



Tämänkin resepti on muunnelma jostain amerikkalaisessa blogissa näkemästäni ruoasta, sovellettu meidän makuun ja kaapin sisältöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti