Minun annokseni = pienehkö |
Karitsaa lapaa ostin kuvassa näkyvän määrän. Se ja kolme ulkofilettä riitti hyvin neljälle ruokailijalle ja doggy bagiin nuoremmalle sukupolvelle. Lavat maustoin suolalla ja mustapippurilla. laitoin ne ja muutaman oksan tuoretta rosmariinia kattilaan. Päälle niin paljon vettä että lihat peittyivät. Annoin kiehua hiljalleen kannen alla 3-4 tuntia.
Sitten lihat pois kattilasta ja revin ne kahden haarukan avulla silpuksi, poistaen samalla kaiken rasvan, luut ja muut ei-ruokahalua-herättävät osat. Sen jälkeen oli tarkoitus pakata nyhtöliha tiukasti ja antaa jäähtyä painon alla jääkaapissa seuraavaan päivään. Näin toki tapahtuikin, mutta sopivan astian valitsemiseen meni hetki.
Eka yritys yllä. Selvästikin liian iso astia näin pienelle määrälle. (Isomman määrän jos joskus teen niin käytän tuota vuokaa, siitä saisi sitten helposti siivutettua 'pihvit'.) Timotej lopulta keksi oikean tavan, rangasmuotti:
Ja sen päälle täysinäinen litran mehupurkki painoksi:
Jääkappissa yön yli oltuaan liha näytti tältä:
Aikas hieno. Timotej leikkasi siitä neljä kiekkoa ja ne maustoin ja sitten paistoin voi-öljy-sekoituksessa fileiden vetäytyessä.
Tarjolla myös hasselbackan perunoita ja feta-rosmariinikastiketta.
Lopputulos oli onnistunut. Hyvä, joskin aikaa vievä tapa tehdä 'pihvit' vähemmän mureasta ruhonosasta. Menee jatkoon, eiköhän tätä testata myös muulla kuin karitsalla.
Jos joku ihmettelee vihanneksien puutetta, niin ne tarjoiltiin erikseen alkuruokana:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti