maanantai 30. tammikuuta 2017

Pad See Ew - thaimaalaista tällä kertaa

Tällaista helppoa ja nopeaa arkiruokaa tällä kertaa, Pad See Ew nimeltään. Toki suomalaisella twistillä. 


Aloita viipaloimalla pari chiliä (näpräsin siemenet pois ettei ole ihan niin tulista) ja kaada viipaleiden päälle 2 rkl valkoviinietikkaa. Jätä maustumaan.


Seuraavaksi työn alle riisinuudelit, löytyy esimerkiksi Santa Marian valikoimasta. Kuumenna kattilallinen vettä kiehuvaksi. Ota pois liedeltä ja laita nuudelit veteen kahdeksi minuutiksi. Kaada vesi pois ja huuhtele nuudelit kylmällä vedellä. Valuta ja jätä odottamaan.


Tee kastike. Minä sekoitin vajaan desiin soijakastikketta noin 1 rkl osterikastiketta, Santa Marian 'sweet soy & garlic'-kastiketta useamman ruokalusikallisen ja pari tl valkoviinietikkaa. Sanoisin että tuo SMn kastike riittäisi sellaisenaankin jos haluat vielä helpomman reseptin.

Suikaloi liha. Mä käytin naudan ulkofilettä. Kana ja possukin sopivat tähän. Ruskista erissä kuumalla pannulla tai wokissa. Nosta sivuun ja jätä odottamaan.

Pilko varsiparsakaalia (tai muuta vihreätä vihannesta) ja hiennonna pari valkosipulinkynttä.

Kuumenna wokki tai paistinpannu. Lisää öljyä ja sen jälkeen valkosipuli sekä yksi tai kaksi raakaa kananmunaa. Sekoita ahkerasti. Lisää vihannes, lihat, kastike ja nuudelit. Paista kunnes kuumentunut läpikotaisin.

Tarjoile chiliviipalieden kanssa.


Maistuvaa arkiruokaa joka valmistuu todella nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti