Eräänlainen crab cake, tai sitten ei. Eihän tässä ole taskurapua, crab, eikä ole friteerattu/paistettu voissa niin kuin perinteinen crab cake. Mutta siitä on inspiraatio tullut, joten menkööt sillä nimellä. Löysin vastaavan reseptin yhdestä amerikkalaisesta blogista ja siitä varioin meidän version.
Aloita tekemällä Old bay -mausteseos, jos sellaista ei satu kaapissa olemaan. Löysin netistä ohjeen miten tehdä, mutta enpä sitä noudattanut muuta kuin suuntaa antavana. Ohje meni näin:
Sekoita:
- 2 rkl jauhettua laakerinlehteä
- 2 rkl sellerisuolaa
- 1 rkl sinappijauhetta
- 2 tl paprikaa (tai savustettua paprikaa)
- 2 tl mustapippuria
- 1/2 tl cayannepippuria tai chilihiutaleita
- ripaukset muskottipähkinää, kanelia, kardemummaa, yleismaustetta, neilikkaa, inkivääriä.
Minä laitoin mortteliin mitä sattui käteen osumaan ja maistelin sopivan sekoituksen.
Rapukakkuihin tarvitset:
- 200 gr jokiravun pyrstöjä (tai taskuravun lihaa saman verran)
- reilu 0,5 dl kutakin: hienonnettua varsiselleriä, punasipulia, punaista paprikaa
- 2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
- 1 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
- 1/4 tl Dijon sinappia
- 0,5 dl pankoa
- puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
- 3 rkl hyvää majoneesia
- Old bay maustetta
Aloita sekoittamalla kulhossa majoneesi, sinappi, sitruunan kuori ja old bay.
Lisää joukkoon varsiselleri, punasipuli, paprika, yrtit ja panko. Lisää lopuksi myös pilkotut ravut. Maista ja mausta tarpeen mukaan, suolaa, mustapippuria, lisää old bay sekoitusta kenties.
Laita seos jääkaappiin 20 minuutiksi (tai jos on kiire niin 10 minuuttia pakastimessa on vaihtoehto). Sen jälkeen muotoile seoksesta korkeahkoja kakkuja, käytin rengasmuottia apuna:
Laita öljyttyyn uunivuokaan ja paista 8 minuuttia 260 asteessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti