sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Uudenvuodenaaton iltapala, juuressnacks


Hyvää uutta vuotta! Meillä vuosi vaihtui perinteisesti, ensin teatteriin ja sitten iltapala samppanjan kera. Tällä kertaa lautasella kolme pientä herkkua: Hailuodon kylmäsavustettua graavilohta ja wasabituorejuustoa (koristeena sesamin siemeniä ja sitruunan kuorta), muikun mätiä ja lehtikaalia (resepti tulossa) sekä juuressnacks.


Timotej teki nämä röstityyppiset snacksit uusimmassa Feminassa olleen ohjeen mukaan. Tarvitset neljälle: 1/2 kesäkurpitsa (n 100 gr), porkkanan (n 74 gr), 3 dl hienoksi raastettua parmesaania, suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä paistamiseen ja koristeeksi hienonnettua persiljaa ja sitruunan kuorta.

Raasta kesäkurpitsa karkeasti ja laita kulhoon. Lisää 1/2 tl suolaa ja sekoita hvyin. Anna vetäytyä 20 minuuttia ja valuta sen jälkeen siivilässä. Raasta porkkana. Sekoita kesäkurpitsa, porkkana ja parmesaani. Mausta mustapippurilla.

Paista öljyssä paistinpannulla keskilämmöllä molemmin puolin kunnes kauniisti ruskistuneet. Koristele persiljalla ja sitruunan kuorella, jos muistat (me emme, jäivät keittiöön leikkuulaudalle).





Timotejn suosikki taisi olla lohi-wasabi, minä kallistun lehtikaali-mädin kannalle, mutta kaikki kolme oikein mieluisia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti