lauantai 27. lokakuuta 2018

Merikrottia ja mandariineja

Marulk, merikrotti suomeksi, on yksi Timotejn lempikaloista. MSC sertifioituna, tietenkin. Tässä vähän erilainen resepti näin mandariinisesongin alussa. Erityisesti kastike sai hyvän vastaanoton, sopii muidenkin vaaleiden kalojen kanssa.


Kalan suolasin ja kiedoin italialaiseen ilmakuivattuun kinkkuun. Mandasiinit leikkasin paksuiksi siivuiksi ja kaikki uunivuokaan. 160 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.


Sillä aikaa tein kastikkeen. Ensiksi kuorin ja fileoin yhden mandariinin sekä pilkoin fileet pienemmiksi paloiksi. Sen jälkeen toisen mandariinin mehu kattilaan ja annoin kiehua kunnes noin puolet mehusta oli jäljellä. Sitten purkillinen ranskankermaa ja mandariinipalat joukkoon. Keittelin pari minuuttia ja maustoin suolalla ja pippurilla.




Kalan kanssa tarjoilimme vihersalaattia jossa kurkkua, salottisipulia, avokadoa ja granaattiomenaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti