maanantai 15. lokakuuta 2018

Viikunoita ja porsaan sisäfilettä


Tykkään tuoreista viikunoista ja nautin niitä sekä juustojen kera että salaateissa. Tällä kertaa pääsivät pääruokaan porsaan sisäfileen seuraksi. Mukana myös oliiveja ja punasipulia.

Ainekset:

  • possun sisäfilee, 600 grammaa painava riittää neljälle
  • tusina viikunoita pitkittäin halkaistuna
  • vihreitä ja mustia kivettömiä oliiveja
  • iso punasipuli jaettuna neljään osaan (mutta pohjasta kiini toisissaan)
Possun marinointia varten:
  • viikunahilloa
  • karkeaa sinappia (dijon)
  • valkosipulin kynsi murskattua
  • tl tuoretta timjamia ja rosmariinia
  • suolaa ja mustapippuria
  • tilkkanen oliiviöljyä
Sekoita nämä ainekset ja hiero putsattuu possun sisäfileeseen. Anna marinoitua.


Viikunoiden valmistusta varten:
  • ½ dl punaviiniä
  • ½ dl hunajaa
  • ½ dl viikunahilloa
Sekoita ainekset paistinpannulla ja lisää viikunat kun hunaja sulanut. Anna muhia miedolla lämmöllä kunnes ne turpoavat ja mehustuvat hieman. Anna jäähtyä.



Ruskista liha. Laita uunivuokaan ja lisää siihen oliivit, punasipuli ja viikunat ja niistä irronnut neste.


Paista 180 asteisessa uunissa haluamaasi kypsyysasteeseen, esim kunnes lihan sisälämpötila n 60 astetta, joka vienee parikymmentä minuuttia..


Mä tein lisukkeeksi kuumia murskattuja perunoita. Ihan hyvä ja maukas yhdistelmä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti