tiistai 26. helmikuuta 2019

Hernehummus


Alkudrinkin seuraksi eräänä lauantaina tein hernehummusta.Tämä hämäsi vieraita, näytti kuulemma avokadolle mutta maistui herneelle. Hummukseksi sitä voi kutsua koska mukana tahinia. Idea ja resepti on satokausikalenteri.fi blogista.

Tarvitset:

  • pussillisen pakasteherneitä, kotimaisia tietenkin
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl persiljaa hienonnettuna
  • 2 rkl tahinia
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ dl auringonkukkasiemeniä
  • vettä
Laita kaikki ainekset, paitsi vesi,tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi. Lisää vettä tarpeen mukaan jotta saat mieleisesi koostumuksen.

Laita lautaselle, koristele muutamalla herneellä, auringonkukkasiemenillä ja oliiviöljyllä. Tarjoilin jälkiuunileipälastujen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti