sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Hirvenjauhelihaa ja tomaattikastiketta


Hirvenjauhelihaa riittää pakastimessa, vaikka sitä on avokätisesti jaettu nuoremmalle sukupolvelle. Tällä kertaa laitoin ruokaa yhdeksälle, joten sain pari isoa pussia käytettyä.

Ensin tein tomaattikastikkeen: Kuullotin sipulia ja valkosipulia. Lisäsin neljä purkkia Muttin kokonaisia tomaatteja ja puoli pulloa punaviiniä. maustoin kuivatulla oreganolla, suolalla, mustapippurilla ja hippusella sokeria. Keittelin aikansa, ehkä tunnin verran. Lisäsin sitten hienonnettua tuoretta basilikaa ja lehtipersiljaa. Kaadoin kastikkeen tyylikkääseen Iittalan isoon Tools uunivuokaan.

Seuraavaksi rustasin pieniä jauhelihapivejä, tai voi niitä isoiksi latteiksi lihapulliksikin kutsua. Taikinaan: turvotin korppujauhoja kermassa (ehkä ½dl jauhoja ja 1,5 desiä kermaa). Lisäsin1,2 kiloa hirvenjauhelihaa, muutaman rkl raastettua parmesaania, pari rkl Dijonsinappia ja kourallisen tuoreita yrttejä, persiljaa ja basilikaa, silputtuna. Ruskistin pihvit/pullat paistinpannulla voissa. Ei tarvinnut kypsentää loppuun asti, koska menivät vielä uuniin.

Pihvit laitoin kastikkeen päälle. Sitten kaksi mozzarellapalloa palasiksi ja palat pihvien väliin. Koko komeus uuniin (200 astetta) siksi aikaa kun keitin pastan. Uunista tullessa revin vielä tuoretta basilikaa koristeeksi ja makua tuomaan.

Syötiin spagetin kanssa. Mainiota oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti