sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Veriappelsiinirisotto

Pari vuotta sitten BasBas ravintola tarjoili veriappelsiinirisottoa ja sen jälkeen siitä on kirjoitettu monta blogitekstiä ja muutama eri variaatio reseptistä. Nyt tuli sitten vuoromme tätä sesonkiruokaaa kokeilla. Googlasin reseptiä ja päädyin tänne.

Ihan en ohjetta noudattanut, mutta sen verran lähelle kuitenkin etten ala sitä tässä toistamaan. Hakekaa resepti linkin takaa. Alla muutama kuva ja sanakin versiostamme.


Tässä lähtökohta, raaka-aineet yhteiskuvassa.


Veriappelsiini lajiketta Moro, se oli mitä lähikauppassa oli. Kuvassa myös huonosormiselle mieluinen työkalu, kunnon sitruspuserrin.


Timotej leikkaa salottisipulia lempiveitsellään, Fiskarsin uutuus, titaaniveitsi.


Lisää suosikkeja, Mikroplanin raastin. En siis kuorinut, siivuttanut ja keittänyt appelsiinin kuorta, vaan raastin pestyn appelsiinin kuoren tällä välineellä ja käytin sellaisenaan.


Tässä kalvottomat lohkot, mehu ja raaste.


Yllä Majan valmis vegeannos ja alla Timotejn lautanen. Hän paistoi lisäksi savustettua peuranmakkaraa jota löytyy pakastimesta.


No, oliko niin hyvää kuin on kirjoitettu. No, kyllä! Tehkääpä pian, kohta on veriappelsiinisesonki tältä vuodelta ohi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti