keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Fariinipaistettua lohta, kasvistagliatellea, marinoituja kurkkuja ja krassikastiketta


Erikoinen ajatus, fariinisokeria ja lohta. Kuuluu sarjaan pakko kokeilla. Ja hyvä niin, oli maistuvaa.


Marinoi ensin kurkut, Kuori kurkku, puolita pitkittäin ja poista siemenet pikkulusikan avulla. Siivuta kurkku puolikuiksi. Sekoita kulhossa 1 dl väkiviinaetikkaa, 2 dl sokeria, suolaa, mustapippuria ja sekoita kunnes sokeri sulanut. Laita kurkut liemeen ja anna maustua sillä aikaa kun teet muut osat valmiiksi.


Seuraavaksi valmistele kasvislisuke. Kuori ja suikaloi kolme porkkanaa ja saman verran palsternakkaa. Meidän palsternakka oli niin iso että yksi riitti hyvin. Suikaleet leikkasin vielä kolmeen osaan pitkittäin = tagliatellepastan näköisiä ja kokoisia suikaleita. Halkaise ja pese yksi purjo ja leikkaa se muiden kasvisten tapaan suikaleiksi.


Sitten lohi. Laita kerros fariinisokeria lohen pintaan. Paista sokeripuoli alaspäin voissa kuumalla paistinpannulla kunnes sokeri sulaa ja karamellisoituu. Siirrä lohet nahkapuoli alaspäin uunivuokaan ja paista 170 asteessa viitisen minuuttia.



Kuullota porkkana- ja palsternakkasuikaleita oliiviöljyssä paistinpannulla ja lisää tilkka vettä. Lisää purjo ja sekoittele kunnes vihannekset kypsiä. Voit lisätä vettä tarpeen mukaan ja vaikka laittaa kannen välillä päälle. Pidä levy noin puoliteholla. Tarkoitus on kypsentää suikaleet, ei ruskistaa.


Kastikkeena ranskankermaa johon on sekoitettu tuoretta hienonnettua vesikrassia ja lehtipersiljaa (koska krassia oli kaupassa vain yksi puoliksi rupsahtanut puska). Ja toki myös suolaa ja mustapippuria.

Lohi maistui sokerisen makealta ja muistutti hieman teriyakilohta. Kurkkujen etikkainen happamuus kompensoi hienosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti