lauantai 2. maaliskuuta 2019

Turskaa ja katkarapuja kermakastikkeessa

Tässä helppotekoinen kalaruoka isolle jengille. Voi valmistella pitkälti etukäteen ja kypsyy uunissa perunoiden kiehuessa.

Tein ensimmäiseksi kermakastikkeen korkeareunaisessa paistinpannussa (traktörpanna). Hienonsin yhden valkosipulin ja kuullotin sitä oliiviöljyssä. Lisäsin 2-3 rkl vehnäjauhoja ja kypsyttelin hetken, ilman että jauhot ruskistuivat. Sen jälkeen lisäsin kalalientä (jonka tein Touch of taste fondista) ja sekoittelin paksuksi kastikkeeksi. Lisäsin tilkan valkoviiniä, 3 desiä kermaa, kourallisen hienonnettua tuoretta tilliä, paljon rosepippuria, suolaa ja mustapippuria. Itse asiassa jossain vaiheessa huomasin ettei ollut tarpeeksi paksua ja sekoitin joukkoon Maizenan vaaleaa suurustetta. Jätin odottamaan.


Kalana turskan seläkettä. Maustoin kalapalat sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla ja laitoin uunivuokaan. Kun alkuruoka oli syöty, lisäsin kastikkeeseen vielä tilkan kermaa, kuumensin ja kaadoin kastikkeen kalojen päälle. Vuoka uuniin, 150 astetta. Tässä kohtaa muistaakseni lisäsin kerma-kalaliemi sekoitusta jotta kalat peittyivät. Vuoka oli uunissa parisenkymmentä minuuttia.

Perunnat kuorittiin, keitettin ja sen jälkeen puristettiin perunalumeksi.

Lisäsin katkarapuja uunivuokaan pari minuuttia ennen kuin otin valmiin aterian ulos uunista. Juuri ennen tarjoilua lisäsin päälle vielä silputtua tuoretta tilliä.


Perunalumi toimii tällaiseen ruokaan hyvin. Se imee kastikkeen ja niinpä kaikki hyvät maut päätyvät suuhun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti