keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Isänpäivän brunssi

Isänpäivänä tehtiin remonttia nuoren parin kämpässä. Ahkerasti ja pitkään. Pieni tauko pidettiin ja tultiin meille nauttimaan isänpäivän brunssi kolmen sukupolven voimin.

Suvun nuorin ja vanhin näyttää mallia
Menu:
- suppilovahvero-pinaatti-sipuli munakas
- raakapaistettua perunaa
- pekonia
- paahtopaistia, salamia, kylmäsavustettua härkää
- graavattua ja lämminsavustettua lohta
- tomaatti-mozzarella-basilika salaattia
- papusalaattia (jämät edelliseltä päivältä, resepti tulossa)
- kuuden sortin juustoja
- granaattiomenaa, mangoa, tuoretta ananasta


Kuullotin sipulia, lisäsin suppilovahverot ja annoin nesteen haihtua. Lisäsin pinaatit, maustoin mustapippurilla. Seuraavaksi munasekoitus pannulle ja annoin hyytyä.

 Siivutin raakaa perunaa ja annoin paistua voissa hitaasti kypsäksi.


Hellalla sen verran ahdasta että pekonit paistuivat uunissa. Muutenkin paras tapa paistaa pekonia, ei käryä ja pekonit pysyvät kauniisti suorina.


Tomaatti-mozzarella-basilika salaattiin mukaan oliiviöljyä, balsamicoa ja mustapippuria. Leikkeleet ja kalat lautasille.


Tuore mango, ananas ja granaattiomena pilkottiin. Juustot esiin suppilovahveropikkelsin kera ja eilinen papusalaatti kippoon. Lämmin ruoka vielä pöytään ja valmista on.


Kyllä maistui ja tällä energialla jatkettiin lasikuitutapetin liimaamista. Tiistaina (eilen) jatkettiin sitten remppaa maalaamalla, eiköhän kohta ole uusi koti muuttovalmiina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti