Välillä insinöörikin joutuu hakemaan luovaa fiilistä, mutta löytyihän se sieltä! Surffasin ja hain, etsin ja ihmettelin ja lopuksi inspiroin - yllätys, yllätys, joten ei tarkkaa reseptiä (tälläkään kertaa).
Mutta, pakko myöntää, kyllä mä vähän ihmettelin ja epäröin tässä vaiheessa... lintukammoinen Maja ja (melkein elävä) lintu
Rohkeasti laitoin linnun ruskistumaan isoon pataan reippaaseen voi-öljy-sekoitukseen.
Kun tipu ruskea, laitoin pataan yhden sipulin pilkottuna, ehkä ½ tusinaa katajanmarjoja, saman verran maustepippureita ja viherpippureita. Ja tilkka vettä. Teeri kiedottiin pekoniin. Siinä muhivat kannen alla noin tunnin verran.
Teeri pois padasta ja kiedottiin foolioon odottelemaan.
Timotej leikkaa teerin rintaa...
Ja lautaselle sitten teertä, kermakastiketta, pinaatti-suppis-sipuli-lisuketta ja karpalohyytelöä.
Maistui oikeasti hyvältä. Tuhannet kiitokset metsästäjälle avec!
Ensi kerralla (jos sellaista tulee....) jätän linnun vähemmän kypsäksi, mutta oli kyllä erinomaisen hyvää näinkin.
Nautittiin punaviinin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti