maanantai 31. lokakuuta 2011

Suppilovahveropikkelsi

Sain työkaverilta purkillisen suppiksista tehtyä pikkelsiä tai hilloa, miksi sitä nyt voisikaan kutsua. Mukana tuli resepti. Loistava lahjaidea, kiitos KJ.

Pikkelsiä maistettiin eka kerran pari viikkoa sitten. Manchego juuston päällä jälkiruokalautasella, erinomainen yhdistelmä.
Ja tietenkin mukana myös viikunoita......
KJ oli vielä erityisesti käyttänyt pieniä suppiksia pikkelsin tekoon, eikö olekin söpöjä! Ruisleipä, manchego ja nämä sienet ovat myös todettu hyväksi iltapalaksi.

Lauantaina löytyi vielä Villa Sandin roskiksen takaa kasa sieniä ja niin sitten tänään meillä on noudatettu KJn reseptiä.
Otimme pienet erikseen, mutta loppujen lopuksi päätyivät kaikki samaan kattilaan
Tässä ohje ja alla sitten kuvia prosessista.
Tarvitset 4-5 litraa suppilovahveroita ja lientä varten:
  • 2½ dl väkiviinaetikkaa
  • 1 litra vettä
  • 1 kg sokeria
  • ½ tl neilikoita
Minä lisäsin tuohon vielä ½ tl kanelia ja ½ tl muskottia.

 Laita sienet kattilaan ja anna kiehua n 10 minuuttia. Kaada syntynyt neste pois.

Tee liemi. Sekoita ainekset ja laita kiehumaan.


Lisää sienet liemen joukkoon ja anna liehua hiljalleen pari tuntia ilman kantta.

Tässä vaiheessa alkaa olla sopivahko koostumus.

Tölkitä sienet liemineen ja säilytä viileässä. Meillä ei ehkä ollut ihan viittä litraa suppiksia, tein liemen 0,75 dl vesimäärän mukaan ja siitä tuli siis kaksi purkillista reilu puolillaan.

Mausteet tekivät sen että koko asunto tuoksui joululle, ei hassumpi tapa siirtyä talviaikaan ja pimeihin iltoihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti