keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Lohitartar alkupalaksi

Tässä inspiraatiota raikkaaksi alkupalaksi, joka myös on nopea- ja helppotekoinen. Ja jopa kiltisti odottaa jääkaapissa kunnes on tarjoilun aika.

Tarvitset kuudelle: graavattua lohta (jonka määrää en tajunnut tarkistaa, mutta pala painoi ehkä 400 gr), yhden granny smith omenan, puolikkaan kurkun, tilliä, ruohosipulia,  1 dl kermaviiliä ja 1 rkl raastettua piparjuurta.

Sekoita kaksi viimeksi mainittua keskenään ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä.


Kuori kurkku ja omena, pilko pieneksi. Silppua tilli hienoksi. Paloittele myös kala, joka kuvanoton hetkellä oli vielä jääkaapissa. Sekoita keskenään.


Ja sitten vain sekoitus lautasille, päälle piparjuurella maustettua kermaviiliä ja ruohosipulia koristeeksi. Meillä tämä tartar tarjoiltiin Åbyn kartanon näkkileivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti