tiistai 11. lokakuuta 2011

Kasvissosekeitto ja ravunpyrstöjä


Kasvissosekeitto ja ravunpyrstö-omena lisuke, jonka resepti on Allt om Mat lehdestä parin vuoden takaa. Alkuperäinen löytyy myös netistä, linkki reseptiin.


Näin kahdelle: 2 pienehköä porkkanaa, pala juuriselleriä, pieni sipuli, kolme tomaattia pilkottiin ja keitettiin kypsäksi puolessa litraa kalalientä. Maustettiin 1 rkl tomaattipyreetä, kuivatulla tillillä (kun ei ollut tillin siemeniä), ruohosipulilla (vaan eipä ollut saatavilla, laitoin purjoa), suolalla ja mustapippurilla. Soseutettiin monitoimikoneessa ja siinä vaiheessa joukkoon lisättiin 3 rkl Philadelphia juustoa.


Keiton kiehuessa silppua purkillinen ravunpyrstöjä, ja yksi granny smith omena. Mausta ruohosipulilla ja sitruunanmehulla. Meillä siis purjoa ruohosipulin sijasta. Laita rapusekoitusta lautasille ja kaada keitto päälle/ympärille.


Tarjoile paistinpannulla grillattujen voileipien kanssa, sisällä samaa Philadelphia juustoa. Erinomainen keitto! Tästä tehdään varmasti uudestaan, vaikka alkupalaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti