sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Maukas kanapata lauantai-illan iloksi

Olipa lauantai minun makuuni. Aamiainen Cafe Aallossa (Akateemisen kirjakaupan 2 krs, sieltä meidät löytää jotakuinkin joka ei-mökkikauden lauantai kl 10), ikkunaostoksia (okei, saattoi jokunen olla aitokin), illallisen raaka-aineet Stockan herkusta ja kukkakaupan kautta kotiin. Hetken sekä työntekoa että löhöilyä, sitten ruoanlaittoa ja illalla nautittiin hyvässä seurassa alku-, pää- ja jälkiruokaa. Kaikki kolme niin hyviä että päätyvät varmasti tänne tuomaan inspiraatiota muillekin.

Aloitan tällä kertaa pääruoalla, kanapata jossa loistava makujen tasapaino. Alkuperäinen ohje Allt om Mat lehdessä, jota seurasimme hieman soveltaen.


Ohje kuudelle: 2 sipulia, 3 valkosipulinkynttä pilkottiin ja kuullotettin voissa. Joukkoon 6 maustamatonta kananfilettä isoina palasina ja annettiin ruskistua kevyesti, maustettiin suolalla ja mustapippurilla. Pataan lisättiin pari desiä valkoviiniä, kaksi purkkia Mutti kirsikkatomaatteja, 3rkl tomaattipyreetä, 1-2 rkl kanafondia,  1-2 tl kuivattua oreganoa. Annettiin kiehua kevyesti parisenkymmentä minuuttia.

Kanaa ja mausteita lukuunottamatta ainekset tässä
Sillä aikaa paistoin pari kourallista tuoreita suppilovahveroita. Huuhdoin 1 purkillisen valkoisia papuja, yhden kidney papuja ja sulatin pussillisen vihreitä papuja.


Tähän vaiheeseen asti tein ennen vieraiden tuloa. Alkuruoka kun oli syöty, kuumensin padan ja lisäsin sienet sekä pavut joukkoon. Kiehui vielä viitisen minuuttia. Viimeksi mukaan silputtua tuoretta timjamia.


Tarjoiltiin hyvän maalaisleivän kanssa. Syöminen onnistui hyvin matalilta lautasilta ja haarukalla ja veitsellä. Ja leivällä nuoltiin lautaset puhtaiksi.

Lasissa samaa viiniä kuin padassa, sama italialainen jota Allt om Mat suositteli tähän, löytyi Alkosta ja hyvin kelpasi meillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti