torstai 11. lokakuuta 2012

Biltong ja suppolovahvero ne yhteen sopii

Osa yksi: lauantaina Villa Sandin roskiksen takaa löytyi mukavasti suppilovahveroita:
Ne putsattiin:

ja osa syötiin samana iltana punaviinisessä naudanlihapadassa, osa seuraavana aamuna munakkaassa (mukana myös tuoretta timjamia ja lisäksi parmakinkkua):


Kamera jäi stadiin, kuvat kännykällä, ei vedä vertoja Canonille, varsinkaan sisätiloissa.
Osa kaksi: Sunnuntaina tehtiin suppilovahveropiirakkaa, joka sai aivan loistavan ja varsin erikoisen säväyksen biltongista ( http://en.wikipedia.org/wiki/Biltong). Biltong on etelä-Afrikkalaista kuivattua ja maustettua lihaa. Vähän kuin beef jerky USAssa.


Tämä biltong on tehty Kudun (antilooppilaji) lihasta, taisi mukana olla nautaakin. Se oli tuotu ystävän matkalaukussa etelä-Afrikasta ja tietääkseni sitä ei saa Suomesta, valitettavasti.

Paistinpannulle ensin sienet kuivahtamaan, sitten voita, punasipulia ja biltongia.


Perinteistä piirakkapohjaa (200 gr venhäjauhoja, 100 gr voita, 2 rkl vettä) esipaistettiin hetki. Biltong-sieni sekoitus ja munamaitojuusto (2 munaa, 0,5 l maitoa ja paljon parmesaaniraastetta) päälle. Niin ja muna-maito-juusto sekoitus maustettiin tryffeli-suolakukka suolalla.


Lucky us!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti