keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Grillatut fenkolit

Aniksen maku ei ole koskaan viehättänyt minua, niinpä fenkoli ei myöskään ole kuulunut ruoka-aineisiin joita käytän. Mutta niin monen kehuttua miten hyvin fenkoli sopii grillattavaksi ja aniksen makukin siinä kuulemma miedontuu, niin päätin antaa uuden mahdollisuuden.


Joten siivuta fenkolit, sivele oliiviöljyllä, mausta suolalla ja mustapippurilla. Grillaa kunnes ruskistuneet ja pehmentyneet.


Sekoita sitruunan mehua, oliiviöljyä, hienonnettuja yrttejä, sitruunan kuorta, ehkä hieman suolaa ja pippuria, kastikkeeksi. Valele grillattujen fenkolien päälle. Viimeistele vielä parmesaanijuustolla.


No, miten kävi? Ruokailijat sanoivat maistuvan hyvälle ja minulle kelpasi paremmin kuin fenkoli yleensä, mutta eipä vieläkään päässyt suosikkieni joukkoon. Mutta jos pidät fenkolista, grillaa ihmeessä, uskallan suositella kaikesta huolimatta.


Lautasella myös grillattua karitsaa ja raikasta salaattia. Salaatissa on vesimelonia, kurkkua, fetaa, mustia oliiveja ja minttua, öljy-viinietikka-kastikkeella. Oikein hyvää ja kesäistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti