tiistai 5. elokuuta 2014

Grillattu salaatti

Loma ohi ja takaisin kaupungissa. Katselin Villa Sandin kesän päivityksiä ja hyvinhän nuo vastaavat todellisuutta, kovin vähän tuli tehtyä ruokaa. Se vähäkin mitä tehtiin oli helppoa ja kevyttä: salaateja, kylmää keittoa, uusia perunoita ja silliä. Mutta pari settiä kuvia löytyi vielä julkaisemattomista kokkailusta, tässä niistä toinen, grillattua vihreää salaattia.

Tätä olin suunnitellut tekeväni koko alkukesän, mutta sopivaa salaattia pitikin odottaa pitkälle heinäkuulle. Sydänsalaatin nimellä näitä myytiin. Tarpeeksi pieni ja tiivis kerä, jotta sopii grillaukseen.


Halkaise salaatit (tai jaa neljän osaan jos ovat isoja), hiero pintaan joka puolelle oliiviöljyä, suolaa ja mustaippuria. Grillaa puolikkaita kunnes hieman pehmenneet ja saaneet väriä.

Tuo valkoinen salaatin vieressä ei muuten ole broileria, vaan halloumia 


Tarjoillessa raastin parmesaania päälle. Kaikesta lukemastani kehuista huolimatta tämä yllätti positiivisesti, salaattia todellakin voi grillata ja se maistuu paremmalta kuin 'tuoreena', mikä tietenkään ei korreloi oliiviöljyn ja parmesaanin määrän kanssa......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti