Pulled pork, nyhtöpossu, on ollut pitkään suosittua ja Villa Sandissakin on sitä kokattu useampaan kertaan. Olemme aiemmin valmistaneet tätä possua sekä keittämällä että uunissa (kuva alla).
Pala possun niskaa maustettiin ja kiedottiin alumiinifolioon. Kypsyi uunissa jokusen tunnin. |
Nelisen kiloa possun niskaa siivuiksi. Tiiviisti uunipataan, kerrosten väliin suolaa, mustapippuria ja hieman savustettua paprikaa. 150 asteisessa uunissa noin viisi tuntia.
Sen jälkeen liha haarukoiden avulla säikeiksi ja viimeisetkin rasvat pois. Takaisin pataan ja jääkaappiin odottamaan vieraita.
Kymmenen hengelle tarjoiltiin sitten pulled pork 'hampurilaisia' tykötarpeineen, jokainen rakensi oman makunsa mukaan, alla yhden ruokailijan esimerkki.
Tykkäsin, mielestäni helpoin ja paras tapa tehdä nyhtöpossua. Toki 'oikeampi' olisi tehdä se amerikkalaiseen tyyliin grillissä, mutta mukavuuden halu voittaa mennen tullen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti