lauantai 29. huhtikuuta 2017

Parsaranskikset


Lauantai-illan iltapala, rapeita parsoja dippikastikkeen kera. Tehty samaan tyyliin kuin avokadolohkot joku aika sitten. En vieläkään ole löytänyt hyvää suomenkielistä nimeä näille, eihän ne ranskiksia ole, mutta fries nimikkeen alla ne tunnetaan.

Taita vihreistä parsoista kuiva alapää pois. Kasta parsat ensin vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa kananmunassa ja viimeksi panko-parmesaani-mustapippuri-suola-sekoituksessa. Jostain syystä jääkaapista ei tänään löytynyt parmesaania (en tiedä onko IKINÄ vastaavaa tapahtunut), joten meillä parmesaanin tällä kertaa korvasi emmental.


Laita uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200-225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes sopivasti rapeutuneet ja ruskistuneet.


Tarjoile mieleisesi dippikastikkeen kera. Meillä taas se sama kastike: valkosipulia, shirazakastiketta, majoneesia, ranskankermaa ja mustapippuria - aina yhtä hyvää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti