torstai 13. heinäkuuta 2017

Kananmunapilvet

Eilinen aamu alkoi pilvellä, kananmuna sellaisella.


Hauskan näköinen, hyvän makuinen ja helppo tehdä. Tarvitset yhden kananmunan ruokailijaa kohden, toki saat tehdä useammankin jos on kova nälkä... Kananmunien lisäksi tässä pecorino-romano juustoa (parmesaanikin käy) ja ruohosipulia. Toki myös suolaa ja mustapippuria.

Tee näin: Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Laita keltuaiset omiin kulhoihin odottamaan.


Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, niin että pysyvät kulhossa vaikka kääntäisit sen ylösalaisin. Sekoita sitten joukkoon raastettua juustoa ja silputtua ruohosipulia.

Tee vaahdosta 'pilviä' levinpaperilla vuoratulle uunipellille. Tee pieni syvennys keskelle.


Paista uunissa kaksi minuuttia. Ota ulos ja laita syvennyksiin keltuaiset. Mausta suolalla ja mustapippurilla joko tässä vaiheessa tai sitten kun otat lopullisesti ulos uunista.


Takaisin uuniin 3-4 minuutiksi (tai pitemmäksi aikaa), riippuen siitä miten kiinteän keltuaisen haluat, mutta tarkoitus on että keltuainen on edelleen melko juoksevaa.



Ihan hauska juttu, varmasti tulee tehtyä toistekin. Tuohon valkuaisvaahtoon voi laittaa joukkoon vaikka paistetun pekonin murusia, yrttejä ja mitä nyt mieleen sattuu juolahtamaan.

1 kommentti: