keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Syksyn makuja

Kesän loppupuolella on ehdottomasti kokin parhaat päivät. Raaka-aineita ja kaikkea hyvää riittää omasta maasta ja lähimetsistä. Viime lauantaina lautasella oli:



Perunoita omasta maasta: Timotej raakapaistoi siivut oliiviöljyn ja voin sekoituksessa. Maustoi suolalla.

Kantarellit ja puolukat lähimetsistä (toki ostettu Hangon torilta): sienistä kastike kerman, sipulin, kasvisfondin, mustapippurin kanssa. Puolukat survoin ja sokeroin.

Ahkera-Liisa on tehnyt etikkakurkkuja tämän kesän sadosta: mummin kurkkuja lisukkeena.

Hirven jauhelihaa löytyi pakastimesta (kiitokset Perniöön): siitä tehtin jauhelihapihvejä.

Luomua, lähiruokaa ja makuja jotka todella sopivat yhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti